Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Persoonlijk advies

Eenvoudig bestellen

Maak uw eigen schuifdeurwand - Wandenbekleden.nl

Maak uw eigen schuifdeurwand

Met Avanti wand- en plafondpanelen kan u meer dan enkel uw wand of plafond bekleden. In deze blogpost gaan we wat creatiever te werk en maken we een schuifdeurwand die we afwerken met Avanti panelen.

De schuifdeurwand komt op zolder, onder de schuine dakrand. Deze verloren ruimte kunnen we zo mooi afwerken en benutten als opslagruimte.

Benodigdheden

Voor het afwerken van deze klus hebben we volgend materiaal nodig:

 • Railsysteem en bevestigingsmateriaal
 • Houten latten van 22 x 44 mm
 • Winkelhaak
 • Schroeven
 • Houtboortje
 • Houtlijm of montagekit
 • CLE 3 mm clips
 • Avanti panelen
 • Bovenfrees
 • Accu schroef/boormachine
 • Afkortzaag

STAP 1: Rails monteren

De eerste stap is het monteren van de rails waaraan de schuifdeurwand opgehangen wordt. Het is belangrijk om deze waterpas te hangen. Met behulp van houten spieën kan u, indien nodig, de rails gemakkelijk uitvlakken. Vervolgens kan u al een wieltje monteren, zo kan u de afstand van het wieltje tot de grond opmeten en kent u de hoogte van uw schuifdeuren.

STAP 2: Houten kaders

Vervolgens gaat u verder met de houten kaders. Hierop zal u later de panelen monteren. Belangrijk is dat de kaders mooi haaks in elkaar zitten, zo voorkomt u dat de deuren later zullen aanlopen tijdens het gebruik. Voor het lattenwerk gebruikt u houten latten van 22 mm dik. Door latten van 22 mm te gebruiken kan u later de hoeken mooi afwerken met een hoeklijst. De breedte van de deuren kan u zelf invullen in functie van de ruimte. Controleer met behulp van een winkelhaak of alles goed haaks is.

STAP 3: Panelen monteren

Als derde stap begint u met het monteren van de panelen. Hiervoor zaagt u eerst de tand van de kopse kant van het eerste paneel. Vervolgens kort u de panelen op maat af. Het eerste paneel schroeft u bovenaan vast. Eventueel kan u het ook nog extra verstevigen met lijm. Het reststuk kan u terug gebruiken voor de volgende rij. Zo krijgt u een schuifdeurwand met mooi wildverband. Avanti panelen zet u vast met 3 mm clips. Pan O’Quick panelen kan u zonder clips monteren met nagels of nieten.

STAP 4: Afwerking

Nadat de kaders bekleed zijn met de panelen kan u de randen afwerken. Dit kan u doen met eenhoeklijst. Zo verbergt u niet alleen de schroeven waarmee het eerste paneel vastzit, maar zorgt u er ook voor dat het houten kader niet meer zichtbaar is langs de zijkant. De hoeken zaagt u natuurlijk in verstek. Zo krijgt u de mooiste verbinding. De hoeklijstjes bevestigt u met lijm.

Onderaan de houten kaders kan u eventueel nog een sleuf frezen. Hierdoor kan u ook een geleider op de vloer monteren zodat de panelen mooi in hetzelfde vlak bewegen. Hierdoor zal uw schuifdeurwand veel beter functioneren.

STAP 5: Montage

Vervolgens monteert u de wieltjes op de houten kaders, hangt u de schuifdeuren in de rail en regelt u alles waterpas af. Monteer de geleider op de vloer en uw nieuwe schuifdeurwand is klaar.

Vorig artikel Douchewand monteren met SPC Aqua Click Tiles

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden